09:51 10.05.2023

Військовий парад 9 травня в Москві продемонстрував проблеми з технікою, комунікаціями та особовим складом ЗС РФ - британська розвідка

1 хв читати

Традиційний військовий парад на 9 травня в Москві в 2023 році продемонстрував основні проблеми збройних сил РФ, з якими вони зіткнулися через 15 місяців після початку повномасштабної агресії проти України, зазначають фахівці британської розвідки.

"9 травня в рамках щорічного російського параду перемоги на Червоній площі було відзначено проблеми з технікою і стратегічними комунікаціями, з якими військові стикаються через 15 місяців після початку війни в Україні", - повідомляється у звіті оборонної розвідки, оприлюдненому у твіттері Міністерства оборони Великої Британії та Північної Ірландії в середу.

Повідомляється, що в параді брало участь понад 8 тис. осіб, але більшість із них були допоміжними, воєнізованими формуваннями та курсантами військових навчальних закладів. Як зазначають експерти, єдиним особовим складом зі розгортуваних з'єднань регулярних військ були контингенти Залізничних військ і військової поліції, а єдиним танком на параді був старий Т-34 із парадної частини.

Фахівці британської розвідки у зв'язку з цим зазначили, що, "незважаючи на великі втрати в Україні, Росія могла б виставити більше бронетехніки". Влада, ймовірно, утрималася від масштабного військового параду через побоювання "внутрішньої критики щодо пріоритету парадів над бойовими діями", вважають у британській розвідці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА