18:34 09.05.2023

Кличко поділився досвідом Києва в організації освітнього процесу під час війни з генсеком Інтернаціоналу освіти та представниками Профспілок освітян США

2 хв читати

Мер Києва Віталій Кличко провів зустріч із генеральним секретарем Інтернаціоналу освіти Девідом Едвардсом, представниками Профспілок освітян США, а також керівництвом Профспілки працівників освіти і науки України, під час якої було обговорено досвід Києва в організації освітнього процесу в умовах воєнного стану, повідомляє пресслужба мера.

"Зазначу, що з перших днів широкомасштабної війни, яку розв’язала Росія, освітяни Києва показали свою сміливість і відданість професії. Кожен із них зайняв свою лінію оборони. Хтось пішов воювати, інші залишилися працювати заради дітей. Навчали з бомбосховищ онлайн, підтримували дітей і батьків. Потім готували заклади до роботи в умовах воєнного стану. І столиця змогла розпочати новий навчальний рік у змішаному форматі – очному, онлайн та індивідуальному", - зазначив Кличко під час зустрічі.

Мер повідомив, що наразі в Києві очно навчаються 44% учнів, дистанційно - 47%, за індивідуальною формою - 9% дітей. У мережі закладів загальної середньої освіти столиці 581 заклад різних типів і форм власності, з них 428 - комунальні, 145 - приватні, вісім - державної форми власності. У комунальних школах навчаються близько 300 тисяч учнів.

У галузі освіти в столиці працюють близько 70 тис. осіб, серед них 1,5 тис. - вимушені переселенці. Крім цього, за час війни до Києва переїхали два управління освіти з тимчасово окупованих територій. Також у столиці відновив роботу Маріупольський ліцей.

Зазначається, що бюджет сфери освіти становить 40% від бюджету міста.

"В освітян столиці найвища зарплатня в Україні. Вона виплачується своєчасно та в повному обсязі. Цього року збережені всі доплати й надбавки, включно з муніципальною надбавкою 30%", - заявив Кличко.

Для підготовки до 2022-2023 навчального року в Києві в межах міської програми "Безпечне освітнє середовище" облаштували укриття в навчальних закладах. Зазначається, що для очного навчання було відкрито тільки ті школи, де облаштовано найпростіші укриття, заклади, в яких немає бомбосховищ, працюють в онлайн-форматі.

На сьогодні укриття обладнані в 97% комунальних шкіл.

Також зусилля столичної влади сконцентровані на виконанні ремонтних робіт у закладах освіти, які пошкодили російські окупанти.

Кличко зазначив, що Інтернаціонал освіти пообіцяв і надалі підтримувати Україну.

"І порушити питання проблем освітнього процесу в умовах війни та допомогу в цьому Україні на рівні країн, які входять до організації", - ідеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА