11:14 13.05.2023

У Хмельницькому вибуховою хвилею пошкоджено багато житлових будинків, навчальних закладів і підприємств, 11 жителів міста поранені - мер

2 хв читати
У Хмельницькому вибуховою хвилею пошкоджено багато житлових будинків, навчальних закладів і підприємств, 11 жителів міста поранені - мер

Одинадцять мирних жителів м. Хмельницького дістали поранень унаслідок ракетного удару російських окупантів по території Хмільницького району в ніч на суботу, одного з них госпіталізовано, решта лікуються амбулаторно, повідомив мер міста Олександр Симчишин.

"На території Хмельницької громади прильотів не було, але було влучання по одному з об'єктів на території іншої громади, сусідньої з нами. Ну і, як наслідок - вибухові хвилі, кілька вибухових хвиль завдали дуже серйозної шкоди нашій міській інфраструктурі. В нас на зараз уже 11 поранених, одну людину госпіталізовано, але її життю нічого не загрожує. Ступені поранення інших - це порізи склом, ушкодження від ударів, коли, наприклад, падала стеля, двері тощо", - сказав Симчишин в ефірі Національного телемарафону в суботу вранці.

За його словами, в місті суттєво пошкоджено житлову інфраструктуру. "Йдеться про сотні будинків: це і багатоповерхові житлові будинки, і приватні житлові будинки, переважно це дахи, стелі, двері, вікна. Постраждала велика частина навчальних закладів – знову-таки, це вікна, двері. Постраждали об'єкти культури, об'єкти комерційні, промислові підприємства, адміністративні приміщення... Це стосується кількох мікрорайонів, ми вже надаємо людям допомогу в цій ситуації", - розповів мер.

Симчишин також пообіцяв хмельничанам щонайменше часткову компенсацію завданих збитків тим, хто подасть заяви й документально підтвердить накладними рахунками вартість пошкоджень.

Комунальним службам, за його словами, шкоди не завдано, тож енерго- та водопостачання, робота транспорту в місті не порушені. Водночас, за словами Симчишина, пожежа, що виникла в місті внаслідок удару, ще триває, на ліквідацію може знадобитися ще кілька годин.

Як повідомлялося, внаслідок ворожого обстрілу в ніч на суботу є влучання по критичній інфраструктурі на Хмельниччині. Також через обстріл вибуховою хвилею пошкоджено будівлю енергетичного об'єкта. Водночас енергопостачання та газопостачання залишається стабільним, відключень споживачів немає.

"Укрзалізниця" повідомила, що у зв'язку з нічною ворожою атакою на Хмельниччині транспортний рух у регіоні обмежено, очікувалася затримка п'яти поїздів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА