20:10 15.05.2023

Акціонер VS Energy Дамбінс заявив про безпідставність запроваджених проти нього Україною санкцій

2 хв читати

Акціонер групи компаній VS Energy, якій належить низка обленерго в Україні, Вілліс Дамбінс, що підпав під санкції, запроваджені президентом України, спростував свою причетність до російського бізнесу і заявив про намір обстоювати свої інтереси в судах, зокрема в міжнародних.

"Ні я, ні мої партнери не вчиняли дій, на підставі яких проти нас може бути запроваджено санкції. Я не пов'язаний із громадянами Росії - крапка! Я не отримую від них фінансування, я ні перед ким не звітую, я нічого не продаю росіянам, нічого в них не купую, не підтримую з ними відносин. Росіяни - агресори й окупанти частини території України!" - йдеться в заяві Дамбінса, оприлюдненій на сайті VS Energy в понеділок.

Водночас він зазначив, що продовжить захищати своє ім'я і репутацію, а також співробітників і бізнес "стільки, скільки буде потрібно", зокрема й на міжнародному юридичному рівні.

"Ми захистимо своє право власності, як уже неодноразово це було зроблено раніше. Впевнені, що маємо на це законне право в Україні, яка є частиною цивілізованого світу", - сказав Дамбінс.

Водночас він назвав запроваджені проти нього та його партнерів санкції позасудовим рішенням.

"Санкції проти мене і моїх партнерів вважаю позасудовим рішенням. Воно порушує право власності акціонерів та ігнорує можливість захистити його у справедливому суді", - заявив акціонер VS Energy, додавши, що жодним судом України не доведено правдивість припущень про нібито пов'язаність його бізнесу з росіянами.

"Усе, з чим мені та моїм партнерам доводиться мати справу в українських судах, - лише медійні публікації, не підтверджені фактами. Обвинувачення, що ґрунтуються на цих публікаціях, настільки безпідставні, що судові інстанції відмовляють у клопотаннях слідчим і прокурорам", - описав він ситуацію, наголосивши, що без рішення суду ця справа не може бути визнана остаточно завершеною.

При цьому Дамбінс акцентував, що має чітку проукраїнську позицію.

"Я і мій бізнес в Україні регулярно фінансово підтримуємо її збройні сили, гуманітарні проєкти для українців в Україні та Європі. Я і мій бізнес власним коштом ремонтуємо пошкоджені від російських обстрілів обленерго, відновлюємо енергетичну інфраструктуру Херсонської області. І робимо це на допомогу Україні!" - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський указом, оприлюдненим 12 травня, запровадив санкції проти доньки колишнього міністра оборони Лебедєва, керівника НВО ім. Фрунзе Володимира Лук'яненка та його сина, колишнього народного депутата Андрія Деркача і номінальних власників енергокомпанії VS Energy.

Крім того, санкції запроваджено проти сина відомого російського бізнесмена Вадима Гінера, Ольги та Ірини Бабакових

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА