19:03 16.05.2023

ВРП запитає інформацію в антикорупційних органів про можливий вплив на обрання членів ВККС

2 хв читати
ВРП запитає інформацію в антикорупційних органів про можливий вплив на обрання членів ВККС

Вища рада правосуддя (ВРП) звертається до антикорупційних органів із проханням надати інформацію про неправомірний вплив на обрання членів Вищої кваліфкомісії суддів (ВККС), інформує ВРП.

У повідомленні на сторінці у фейсбуці у вівторок щодо заяви НАБУ і САП про корупційні дії у Верховному Суді ВРП зазначає, що членів ради було запрошено до участі в пленумі Верховного Суду щодо вирішення питання про висловлення недовіри голові Верховного Суду.

"Члени ВРП утрималися від участі в його роботі для уникнення конфлікту інтересів, який може виникнути в подальшому. Вища рада правосуддя вирішує питання стосовно надання згоди на затримання, тримання під вартою чи арешт судді, а також тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя (відповідно до глав 7 та 8 закону України "Про Вищу раду правосуддя")", - пояснюється в повідомленні.

"Також інформуємо, що Вища рада правосуддя готує листи до НАБУ та САП стосовно надання інформації про можливий вплив на обрання членів ВККС України", - ідеться в повідомленні ВРП.

У ВРП нагадують, що 12 травня 2023 року завершено співбесіди з кандидатами на посади членів ВККС України.

"Наразі відбувається обговорення та формуванням переліку цих кандидатів. Ця процедура, відповідно до затвердженої методики проведення Вищою радою правосуддя співбесіди, відбору та призначення кандидатів на посаду члена ВККС України, здійснюється ВРП конфіденційно та не підлягає публічному розголошенню", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося з посиланням на директора НАБУ, судді Верховного Суду отримали неправомірну вигоду за ухвалення рішення на користь власника фінансової групи "Фінанси та кредит" Костянтина Жеваго. У САП поінформували, що затримано голову Верховного Суду Всеволода Князєва та ще одного фігуранта корупційної схеми, підозри ще не висунуто.

"Члени цього злочинного угруповання намагалися вплинути на обрання членів ВККС (Вища кваліфікаційна комісія суддів - ІФ), але сподіваюся, що обрання членів ВККС відбуватиметься прозоро", - повідомив директор НАБУ.

Судді Верховного Суду на пленумі у вівторок висловили недовіру та достроково припинили повноваження голови Верховного суду Всеволода Князєва у зв'язку зі встановленими фактами корупції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

Лондон не заперечує проти використання зброї по РФ - прем'єр Великої Британії

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА