15:40 19.05.2023

Зеленський закликав Лігу арабських держав розширити спільний досвід у звільненні українців і кримських татар із російських в'язниць

1 хв читати
Зеленський закликав Лігу арабських держав розширити спільний досвід у звільненні українців і кримських татар із російських в'язниць

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи у п'ятницю на саміті Ліги арабських держав, закликав його учасників розширити спільний досвід і дії у визволенні українців і кримських татар із російських в'язниць.

"Ми маємо позитивний досвід із Саудівською Аравією щодо звільнення наших людей, захоплених Росією (у полон - ІФ-У). Ми можемо розширити цей досвід. І навіть якщо є люди тут на саміті, які мають інший погляд щодо нашої землі та називають війну "конфліктом", я впевнений, що ми можемо бути єдиними в тому, щоб урятувати з російських в'язниць наших людей", - сказав він.

Глава держави також звернувся до лідерів арабських країн із закликом допомогти захистити українську мусульманську спільноту, яка потерпає від російської агресії в Україні.

"Століттями кримські татари були й залишатимуться інтегральною частиною мусульманського світу. Але вони першими постраждали від російської окупації. Більшість із них є жертвами репресій на окупованій території Криму", - заявив президент.

"І я впевнений, що ваша нація зрозуміє наш заклик, який ми хочемо залишити тут - у Джидді. Благородний заклик до всіх вас: допоможіть захищати наших людей, включно з українською мусульманською спільнотою", - додав він. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА