15:39 19.05.2023

Резніков: Ми усвідомлюємо, що Україна не стане членом НАТО на саміті у Вільнюсі, але просто обіцянкам і "відкритим дверям" українці не віритимуть

2 хв читати
Резніков: Ми усвідомлюємо, що Україна не стане членом НАТО на саміті у Вільнюсі, але просто обіцянкам і "відкритим дверям" українці не віритимуть

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна очікує від саміту НАТО у Вільнюсі влітку "реального сигналу" про подальше майбутнє партнерство, а також назвав прийняття України до Альянсу питанням політичної волі.

"Коли ми говоримо партнерам, що ми очікуємо від саміту у Вільнюсі реального сигналу про подальше майбутнє партнерство, то йдеться не про режим "відкритих дверей". Як каже наш президент Володимир Зеленський: "Нам відчинили двері у 2008 році на Бухарестському саміті, тільки ніхто не знає, де ці двері розміщені", - сказав він під час виступу на Українсько-американському форумі в п'ятницю.

Міністр наголосив, що Україна наразі виконує функцію НАТО, "руйнуючи агресивну спроможність Російської імперії".

"Ми на сьогодні зменшуємо їхній потенціал, і з точки зору людського потенціалу, і технічного спорядження", - додав Резніков.

Він заявив, що Україна є "східним щитом НАТО" і "східним щитом країн Європи".

"Країни НАТО, на мою думку, мають бути зацікавлені в спрямуванні своїх ресурсів щонайменше на підвищення обороноздатності України, як свого східного щита. Тому питання прийняття нас до НАТО де-юре - це питання політичної волі. Ми усвідомлюємо, що це не відбудеться на саміті у Вільнюсі до перемоги, але це має відбутися після перемоги однозначно", - заявив Резніков.

Міністр оборони наголосив на необхідності появи нової архітектури безпеки у світі, наголосивши, що Будапештський меморандум не працює, незважаючи на всі гарантії.

"Тому просто словам, обіцянкам і "відкритим дверям" українці не віритимуть. Українці віритимуть лише у свої сили і свою зброю", - додав глава відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА