17:52 19.05.2023

Розмінування потребує майже третина території Миколаївської області, а також 140 км узбережжя - ОВА

1 хв читати
Розмінування потребує майже третина території Миколаївської області, а також 140 км узбережжя - ОВА

У Миколаївській області кількість замінованих територій, які потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів, становить 754 тис. га або 30% території області. З них сільськогосподарських земель близько 288 тис. га, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Такі дані він озвучив на Українсько-американському форумі в п'ятницю, зазначаючи, що розмінування - одне з головних завдань прифронтових територій, зокрема Миколаївської області.

"Одна з найважливіших тем для прифронтових територій, і зокрема для Миколаївщини - розмінування. На кожному майданчику ми проговорюємо про це з партнерами. Сьогодні також це було темою мого виступу", - написав Кім у телеграм-каналі.

За його даними, вже наразі в області працюють сім міжнародних організацій із гуманітарного розмінування. "Працює ДСНС, поліцейські та військові. Протимінну діяльність здійснюють 48 піротехнічних груп і 21 група з проведення гуманітарного обстеження територій", - сказав Кім.

"Але кількість замінованих територій області, які потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів, становить 754 тисячі гектарів, це 30% від загальної території області. З них сільськогосподарських земель близько 288 тисяч гектарів", - повідомив він.

Окрім цього, Кім звернув увагу на "наявність судноплавних артерій і те, що Миколаївщина є зоною літнього відпочинку з протяжністю узбережжя майже 140 кілометрів".

"Існує нагальна потреба в обстеженні та розмінуванні акваторії області", - наголосив голова Миколаївської ОВА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА