19:49 22.05.2023

Факти сексуального насильства на війні варто сприймати як міжнародний злочин ворога проти українців

2 хв читати
Факти сексуального насильства на війні варто сприймати як міжнародний злочин ворога проти українців

Факти сексуального насильства окупантів щодо українців - це системна дія ворога проти українського населення, заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

"Показувати, що вони (окупанти) по суті воюють із цивільним населенням, - дуже важливо, тому ми говоримо не просто про сексуальні злочини, ми говоримо про акти середньовічної жорстокості, які проявляє ворог щодо нашого цивільного населення", - сказала Маляр у понеділок у Києві на конференції в рамках ініціативи United for justice, присвяченій розслідуванню фактів сексуального насильства під час війни.

Вона зазначила, що це специфічний злочин, має значення навіть стать жертви. "Якщо це стосується дівчат, жінок, то це ще сприймається суспільством, якщо це чоловіки і хлопчики, то це не сприймається суспільством. Тому ми маємо працювати з нашими людьми, показуючи, що нині ми говоримо не просто про сексуальні злочини, ми говоримо про міжнародні злочини, які вчиняє агресор на нашій території проти нашого населення", - наголосила Маляр.

Вона пояснила, що у воєнний час сексуальне насильство - це не лише сексуальне насильство як таке, а й "акт домінування одних військ над іншими, акт морального приниження".

"Це робиться для того, щоб деморалізувати суспільство, щоб зламати наш опір. Вважаю, що комунікувати із суспільством варто саме так - сприймати це як злочин ворога проти українців", - наголосила вона.

"Це не просто вчиняє російський солдат. Це системна дія їхньої держави проти нашого цивільного населення", - резюмувала заступник міністра оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА