19:41 24.05.2023

Шмигаль обговорив із прем'єром Словаччини Одором широкий спектр напрямів співробітництва

1 хв читати
Шмигаль обговорив із прем'єром Словаччини Одором широкий спектр напрямів співробітництва

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів розмову з прем'єр-міністром Словаччини Людовітом Одором, під час якої обговорювалися питання розвитку логістики та розвитку прикордонної інфраструктури, співробітництво у сфері енергетики, подальший розвиток повітряних сил України, повідомляє "Урядовий портал".

"Очільник українського Уряду подякував Словаччині за всебічну підтримку, зокрема гуманітарну та фінансову. А також за надання 13-ти літаків МіГ-29. У цьому контексті сторони обговорили подальшу розбудову повітряних сил України та навчання українських пілотів", - сказано в повідомленні, опублікованому в середу.

"Високо цінуємо, що з 24 лютого Словаччина серед перших країн надала комплексну допомогу Україні. Упевнений, наша співпраця розвиватиметься й надалі", - зазначив прем'єр-міністр.

Також Шмигаль та Одор обговорили питання двосторонньої торгівлі, зокрема експорту агропродукції України. Голова українського уряду висловив подяку Словаччині за організацію "коридорів солідарності".

Крім цього, прем'єр-міністри обговорили питання розвитку логістики та розвитку прикордонної інфраструктури, а також співпрацю у сфері енергетики та підготовку до Конференції з відновлення України у Лондоні.

"Будівництво нових та реконструкція наявних пунктів пропуску на нашому спільному кордоні дасть позитивний вплив і відкриє нові можливості для розвитку нашої співпраці", - повідомив Шмигаль.

Прем'єр-міністр Словаччини наголосив, що підтримка України є одним із пріоритетів роботи словацького уряду, і Словаччина продовжить надавати необхідну допомогу українській державі.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА