10:03 26.05.2023

На блокпосту в Києві голова райсуду Київської області збив на смерть нацгвардійця, ДБР з'ясовує обставини

3 хв читати
На блокпосту в Києві голова райсуду Київської області збив на смерть нацгвардійця, ДБР з'ясовує обставини

У ніч на п'ятницю на блокпосту в Києві сталася дорожньо-транспортна пригода за участю голови одного з районних судів Київської області, внаслідок ДТП загинув військовослужбовець Нацгвардії, повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Працівники ДБР з’ясовують обставини дорожньо-транспортної пригоди за участю голови одного з райсудів Київської області, яка трапилась на блокпосту у місті Києві", - ідеться в повідомленні Бюро в телеграм-каналі в п'ятницю.

За попередньою інформацією, 26 травня близько опівночі суддя, перебуваючи за кермом автомобіля, скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України.

"Унаслідок ДТП нацгвардієць від отриманих травм помер на місці. Суддю затримано. Від проведення огляду стану сп'яніння в закладі охорони здоров'я він відмовився", - наголошується в повідомленні.

У ДБР зазначають, що наразі вживаються процесуальні заходи щодо примусового відбору біологічних зразків у судді, також призначено необхідні судові експертизи.

Пізніше радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян повідомила, що ДТП сталася на в'їзді до Києва вже опівночі, під час дії комендантської години, що діє в українській столиці та в Київській області з 00:00 до 5:00.

"Наскільки нам відомо, ДТП трапилася вже після того, як комендантська година розпочалася, тобто декілька хвилин уже після 12-ї години, відповідно, ми можемо припустити, що автомобіль рухався з досить великою швидкістю, тому що нацгвардієць (загиблий - ІФ-У) просто перебував на блокпосту", - розповіла вона в ефірі телемарафону в п'ятницю.

За словами представника ДБР, суддя під час затримання опору правоохоронцям не чинив, проте, як і раніше, відмовляється здавати біологічні зразки. "Поки що відомо, що він відмовляється від відбору біологічних зразків для перевірки, чи був він у стані алкогольного або будь-якого іншого наркотичного сп'яніння, і слідство поки що працює в напрямку примусового відбору таких біологічних зразків. Сподіваюся, що до кінця цього дня вже буде рішення", - сказала Сап'ян.

При цьому вона зазначила, що в автомобілі затриманого судді знайдено пляшку з-під алкогольного напою. "Під час огляду місця ДТП і автомобіля справді було знайдено пляшку від алкоголю", - повідомила представниця відомства.

Сап'ян наголосила, що ДТП "дуже резонансна" і що вона буде "під особливим контролем ДБР".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

Пресслужба Офісу генерального прокурора повідомляє, що згідно з даними слідства, "25 травня 2023 року о 23:55 водій автомобіля "Lexus ES350", рухаючись проспектом Берестейським у м. Києві повз блокпост, збив на смерть військовослужбовця Нацгвардії".

Наразі голову одного з райсудів Київської області затримано в порядку ст. 208, ст. 482 КПК України. Проводяться першочергові слідчі дії. Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на затримання судді та утримання його під вартою.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА