13:48 31.05.2023

Посол Великої Британії: Допомагати Україні виграти у війні - найкращий спосіб захистити українських дітей нині та в майбутньому

2 хв читати
Посол Великої Британії: Допомагати Україні виграти у війні - найкращий спосіб захистити українських дітей нині та в майбутньому

Допомога Україні для перемоги над російським агресором і для повернення окупованих територій - найкращий спосіб захистити українських дітей нині та в майбутньому, заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Ми маємо притягнути РФ до відповідальності. Ми маємо підтримувати Україну та українських дітей. І ми продовжуватимемо це робити, доки всі українські діти не будуть у безпеці. Потрібно робити ще більше. І безумовно, ми маємо допомогти Україні виграти в цій війні, це найголовніше. Це фундаментально є найкращим способом захистити українських дітей нині та в майбутньому, щоб Україна повернула свої території. Це гарантуватиме безпеку українських дітей від російської агресії нині та в майбутньому", - сказала посол у середу на конференції "UA: війна. Недоспівана колискова".

Вона наголосила, що дії РФ щодо українських дітей, включно з депортацією, вбивствами, їх пораненнями матимуть наслідки для країни-агресора. Також посол зазначила, що весь світ має знати про дії РФ щодо українських дітей, і на міжнародному рівні цю інформацію потрібно доносити весь час.

Сіммонс заявила, що "РФ має бути переможена", і "війна має закінчитися на умовах України".

За словами посла, Велика Британія, як і багато інших країн, уважно стежить за "історіями страждань дітей, які не можуть ходити до школи, втрачають свої домівки, розлучаються зі своїми сім'ями".

"І ми хочемо запобігти цьому... Потрібно забезпечити повернення українських дітей додому", - сказала Сіммонс.

Вона також запевнила, що Велика Британія і вся світова спільнота в День захисту дітей закликатимуть РФ повернути всіх українських дітей додому.

"І в нашому посольстві найбільш пріоритетна робота пов'язана з тим, що відбувається з українськими дітьми. Ми плануємо безліч заходів, присвячених темі дітей", - наголосила Сіммонс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА