05:48 05.06.2023

Керівництво РФ не визначилося, як реагувати на рейди РДК і Легіону "Свобода Росії" - ISW

2 хв читати
Керівництво РФ не визначилося, як реагувати на рейди РДК і Легіону "Свобода Росії" - ISW

Міноборони РФ не координує свої дії з губернатором Бєлгородської області В'ячеславом Гладковим і не вирішило, як реагувати на рейди Російського добровольчого корпусу і Легіону "Свобода Росії", йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).
"Суперечливі повідомлення офіційних російських джерел про ситуацію в Бєлгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відреагувати на РДК і ЛСР дають підстави припустити, що МО (міністерство оборони - ІФ-У) і Гладков не координують своїх відповідей на рейди", - зазначають аналітики ISW.
У зведенні йдеться про переговори про обмін російськими військовополоненими на території Бєлгородської області.
"ЛСР і РДК надіслали Гладкову відео, на якому нібито були показані бійці РДК і ЛСР із двома російськими військовополоненими, яких, за їхніми словами, вони захопили під Новою Таволжанкою. РДК і ЛСР вимагали, щоб Гладков прибув до храму на Новій Таволжанці до 17:00 (за московським часом) для переговорів про звільнення військовополонених. Гладков заявив, що готовий зустрітися з бійцями РДК і ЛСР на блокпосту Шебекіно для переговорів про обмін військовополоненими. Пізніше Гладков, як повідомляється, відмовився зустрічатися з бійцями РДК і ЛСР, оскільки вважав, що російські військовополонені вже мертві. РДК і ЛСР випустили наступне відео, на якому вони показують себе з 12 російськими військовополоненими, критикуючи Гладкова за відсутність мужності і заявляючи, що вони відправлять військовополонених в Україну", - зазначає ISW.
Також підкреслюється, що раніше російські офіційні особи невідповідно реагували на рейди ополченців на територію РФ, намагаючись заспокоїти зростаючу тривогу в російському суспільстві, а також підтримуючи інформаційні операції, спрямовані на те, щоб подати війну як екзистенціальну для Росії.
Реакція Росії здебільшого була зосереджена на інформаційному впливі, пише ISW, і немає жодних ознак того, що російське керівництво вирішило, як запобігати подальшим рейдам ополченців у прикордонні області Росії. Також неясно, наголошується у зведенні, чи організовує російська влада відповідну евакуацію населення.  
У матеріалі ISW посилається на бійця РДК, який заявив 4 червня, що влада Бєлгородської області не організувала оголошених заходів з евакуації в районі Шебекіно і що російські громадяни здебільшого втекли за власним бажанням, залишивши багато населених пунктів у напівзанедбаному стані. Однак Гладков стверджував, що 4 тис. жителів цього району нині перебувають у пунктах тимчасового розміщення у зв'язку із заходами з евакуації.
Водночас аналітики ISW не отримали підтвердження того, що дії РДК і ЛСР спонукали керівництво РФ відволікти значні сили для припинення прикордонних вторгнень, перекинувши їх із лінії фронту.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА