21:06 06.06.2023

Радбез ООН збереться сьогодні на прохання України через підрив Каховської ГЕС

1 хв читати
Радбез ООН збереться сьогодні на прохання України через підрив Каховської ГЕС

Рада Безпеки ООН збереться у вівторок на прохання України через підрив РФ дамби Каховської ГЕС, повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

"Рада Безпеки ООН збереться сьогодні на прохання України, надіслане о 8:00 ОАЕ, що головують у Раді Безпеки ООН, для обговорення вибуху дамби Каховської ГЕС у тимчасово окупованій Херсонській області", - написав він у твіттері.

Кислиця уточнив, що трансляція засідання розпочнеться о 23:00 за київським часом.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту рішуче засудити російський теракт на Каховській гідроелектростанції (Херсонська обл.).

МЗС звернулося до країн G7 та ЄС невідкладно розглянути накладення на РФ нових санкцій, зокрема на російську ракетну індустрію та атомну галузь.

Як наголошується в заяві МЗС України, за підсумками засідання РНБО зранку 6 червня був погоджений запропонований міністром закордонних справ Дмитром Кулебою перелік дій МЗС України в контексті реагування, який, зокрема, включає скликання Україною термінового засідання Ради Безпеки ООН та винесення питання російського теракту на засідання Ради керуючих МАГАТЕ, а також задіяння Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА