16:31 07.06.2023

РФ постійно працює над створенням соціальної напруги серед родин полонених, вдаючись до провокацій, - штаб з питань поводження з військовополоненими

2 хв читати

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими відбулася онлайн-зустріч із сім'ями військовослужбовців Національної гвардії України, на якій представники штабу відповіли на запитання близьких.

Як повідомляє штаб у телеграм-каналі в середу, представники штабу роз'яснили обставини обміну, які часто залишаються незрозумілими для родичів і широкої громадськості.

Як пояснюється в повідомленні штабу, країна-агресор постійно працює над створенням соціальної напруги серед сімей полонених. Для цього вживає різних заходів і провокацій.

"Наприклад, можуть віддати на обмін хлопця, який в полоні всього місяць, у той час, коли є люди, які вже перебувають там більше року. Ми не відмовляємося ні від кого. Не маємо такого морального права. Забираємо всіх, - пояснив представник штабу. - Коли формуємо переговорну позицію, перевагу віддаємо лише важко пораненим, важко хворим і тим, хто найдовше перебуває в неволі", - ідеться в повідомленні.

"Наш головний принцип - неупередженість. Ми ніколи не ставитимемо вище якусь частину чи підрозділ вище, а когось нижче. Тим більше в полоні в одному місці можуть перебувати різні оборонці: в камері можуть сидіти й морпіхи, й гвардійці, й прикордонники".

Деяких учасників зустрічі цікавило, чому, коли є офіційне підтвердження полону від РФ через Міжнародний комітет Червоного Хреста, захисників досі не міняють.

"На жаль, підтвердження полону ще не є гарантією того, що людину обміняють найближчим часом, - зазначив представник штабу. - Те саме можна сказати і про місце утримання... Тим паче, коли така інформація через необережність з'являється в публічному просторі".

Також представник штабу застеріг, що працюють аферисти, які називаються волонтерами і збирають гроші нібито для полонених. Про такі випадки необхідно повідомляти в Координаційний штаб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА