14:13 08.06.2023

На Миколаївщині загинув місцевий житель унаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС - прокуратура

1 хв читати
На Миколаївщині загинув місцевий житель унаслідок руйнування греблі Каховської ГЕС - прокуратура

Правоохоронці продовжують розслідування за фактом руйнування греблі Каховської ГЕС, у с. Василівці Баштанського району Миколаївської області в напівзатопленому будинку загинув місцевий житель, повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу генпрокурора за фактом руйнування греблі Каховської ГЕС триває досудове розслідування. Правова кваліфікація – екоцид та порушення законів і звичаїв війни (ст. 441, ч. 1 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні відомства в четвер.

За інформацією прокуратури, у межах досудового розслідування цього кримінального провадження прокурори Миколаївської обласної прокуратури спільно зі слідчими СБУ та поліції, фахівцями-криміналістами, із залученням спеціалістів Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу фіксують місця підтоплення на території Баштанського району, зокрема Горохівської та Снігурівської ОТГ.

"Відповідно до оперативної інформації станом на 11:30 годину 8 червня 2023 року рівень підвищення води по вищевказаних ОТГ сягає 592 см, в річці Інгулець 1250 см", - зазначається в повідомленні.

У прокуратурі інформують: "Внаслідок руйнування дамби в напівзатопленому будинку в с. Василівці Баштанського району загинув чоловік"

У відомстві наголошують, що наразі відбувається евакуація населення з підтоплених районів. Загалом 491 особу евакуйовано, серед них 81 дитина, 289 будинків підтоплено, вісім населених пунктів відключено від електропостачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеському району, відомо про трьох поранених, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА