19:52 09.06.2023

Лише виписка з реєстру зниклих безвісти осіб має стати підставою для видачі посвідчення члена сім'ї зниклого безвісти

1 хв читати

Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України ініціює спрощення процедури отримання пільг сім'ями зниклих безвісти військовослужбовців, повідомила пресслужба міністерства.

"Ініціатива міністерства полягає в тому, щоб виписка з Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, була єдиною підставою для видачі посвідчення члена сім'ї зниклого безвісти", - ідеться в повідомленні пресслужби в телеграм-каналі в п'ятницю.

Як повідомляється, під головуванням віцепрем'єр-міністерки Ірини Верещук відбулася нарада щодо розв'язання проблем сімей зниклих безвісти. "За результатами наради мінреінтеграції ініціювало зміни до постанови уряду "Про посвідчення на право користування пільгами членів сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби" від 28.05.1993 № 379", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає пресслужба, наразі підставою для видачі посвідчення є документ, виданий Територіальним центром комплектування та соціальної підтримки. Утім, у ТЦК вимагають від родичів зниклих безвісти багато документів, які ті не можуть надати з тих чи інших причин. Це часто призводить до того, що люди не можуть отримати посвідчення члена сім'ї зниклого безвісти.

Посвідчення підтверджує право родичів зниклих безвісти на отримання соціальних гарантій від держави. Зокрема, пільги на проїзд громадським транспортом, оплату житлово-комунальних послуг та інше.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА