08:37 10.06.2023

Безпосереднім завданням МКЧХ є забезпечення жителів Херсона чистою питною водою

1 хв читати
Безпосереднім завданням МКЧХ є забезпечення жителів Херсона чистою питною водою

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) вважає своїм безпосереднім завданням забезпечення мешканців Херсона і прилеглих територій чистою питною водою після руйнування дамби в Новій Каховці, повідомляє сайт МКЧХ.

"Ми відправляємо обладнання, як-от труби, ємності для води, насоси та ремонтні комплекти до Херсона та постраждалих районів, а також продукти першої необхідності і медичні товари", - ідеться в повідомленні.

Крім того, групи МКЧХ оцінюють потреби в місцевих лікарнях. Зокрема, група фахівців у сфері охорони здоров'я, психічного здоров'я та водопостачання направляється до Нововоронцовки (Херсонська обл.).

Також Червоний хрест допомагає спільнотам впоратися з новим ризиком наземних мін і боєприпасів, що не розірвалися, створених паводковими водами.

"Це охоплює технічну підтримку аварійно-рятувальних служб, а також маркери, що сигналізують про те, що район заміновано", - зазначили в організації.

У МКЧХ наголошують на готовності реагувати по обидва боки річки, зокрема, з оперативних баз в Одесі та Донецьку, і підтверджують свою пропозицію екстреної допомоги владі для людей, які постраждали від повені, а також довгострокову допомогу для поліпшення доступу до чистої води.

"Ми продовжуємо пропонувати нашу підтримку і просимо доставити критично важливу допомогу в райони, де у нас наразі немає необхідного дозволу для роботи", - підсумували в Червоному хресті.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА