11:01 11.06.2023

Руйнування Каховського водосховища, ймовірно, порушило основне джерело прісної води в Криму - британська розвідка

1 хв читати
Руйнування Каховського водосховища, ймовірно, порушило основне джерело прісної води в Криму - британська розвідка

Руйнування російськими окупантами 6 червня Каховського водосховища, імовірно, серйозно порушило Північно-Кримський канал (ПКК), який є основним джерелом прісної води в тимчасово окупованій АР Крим, ідеться у зведенні, опублікованому у твіттері Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

"ПКК забирає воду з Каховського водосховища через водозабір, розташований вище, ніж ложе водосховища. До 09 червня 2023 року рівень води у водосховищі, ймовірно, впав нижче рівня водозабору, і вода незабаром перестане надходити до Криму", - йдеться в повідомленні, опублікованому в неділю.

Також наголошується, що це знизить доступність прісної води в південній частині Херсонської області та північному Криму.

Британська розвідка припускає, що влада країни-агресора, ймовірно, "задовольнить нагальні потреби населення у воді за допомогою водосховищ, нормування води, буріння нових свердловин і доставки бутильованої води з Росії".

Водночас, населення на окупованій частині, а також на українському боці затопленого Дніпра стикається із санітарною кризою, обмеженим доступом до безпечної води та підвищеним ризиком захворювань, які передаються через воду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА