11:48 13.06.2023

Рівень Дніпра в Херсоні знизився вже на 3 метри від максимального, значних забруднень не зафіксовано - Міндовкілля

2 хв читати
Рівень Дніпра в Херсоні знизився вже на 3 метри від максимального, значних забруднень не зафіксовано - Міндовкілля

Рівень води в Дніпрі на позначці "Херсон" станом на ранок 13 червня знизився на 3 метри від максимально досягнутих позначок і становить 2,6 метра над звичайним.

Водночас, як повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у вівторок уранці, щогодини рівень води знижується на 1-5 см.

Повідомляється, що триває постійний моніторинг якості води й повітря, і в точках відбору води в Дніпрі не зафіксовано значних відхилень і перевищень гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин.

У річці Інгулець, яка тече через Кривий Ріг і впадає в Дніпро трохи вище за Херсон, проби показали перевищення вмісту заліза в 1,17 раза. "Збільшилися нітрити, незначне зниження розчиненого кисню. За іншими показниками відхилень і перевищень не спостерігається", - ідеться в повідомленні.

У Херсонській обласній військовій адміністрації уточнили, що ніде у відібраних пробах води на території Херсонської області не виявлено нафтопродуктів, однак також визнали перевищення концентрації низки забруднювальних речовин у повітрі Інгульця.

"Аналіз води в Інгульці (біля Великої Олександрівки) показав перевищення гранично допустимої концентрації: завислих речовин (18%), сульфатів (60%), хлоридів (243%), сухого залишку (283%). Вміст розчиненого кисню становить 3,5 мг/куб. дм за норми не менше ніж 4,00 мг/куб. дм", - повідомляється в телеграм-каналі обладміністрації.

У Дніпрі проби було відібрано біля залізничного мосту за межами Херсона і, за даними обладміністрації, вони також показали невеликі відхилення від норми за низкою показників. "Результати показали перевищення завислих речовин - 76%, заліза загального - 280%. Вміст розчиненого кисню становить 3,8 мг/куб. дм за норми не менше ніж 4,00 мг/куб. дм. Значних відхилень і перевищень норм за іншими забруднювальними речовинами в Дніпрі немає", - ідеться в повідомленні.

В обладміністрації наголосили, що фахівці відстежують динаміку змін стану води, і нагадали, що наразі в Херсонській області заборонено вживати воду з відкритих водойм. "Для пиття та приготування їжі використовуйте централізоване водопостачання. Кип'ятіть воду. Або вживайте підвезену/бутильовану воду", - наголошується в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА