20:44 13.06.2023

Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ

2 хв читати
Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ

Президент України Володимир Зеленський і генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі на зустрічі в Києві обговорили конкретні кроки щодо недопущення ризиків для безпеки на Запорізькій АЕС, повідомила пресслужба президента.
"Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із генеральним директором Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаелем Гроссі, який відвідує нашу державу на виконання домовленостей, досягнутих під час телефонної розмови глави держави з очільником МАГАТЕ 6 червня", - ідеться в повідомленні пресслужби президента України у вівторок.
Як повідомляється, глава держави наголосив, що внаслідок цілеспрямованого підриву Росією греблі Каховської ГЕС, що є найбільшим злочином екоциду сучасності, значно зросли ризики для безпеки Запорізької атомної електростанції. Тому вкрай необхідна швидка та рішуча реакція міжнародної спільноти на цей зухвалий терористичний акт.
Зеленський у позитивному ключі оцінив присутність інспекторів агентства на ЗАЕС, незаконно окупованій Росією, і привітав намір Рафаеля Гроссі особисто відвідати станцію для того, щоб оцінити ситуацію на місці.
Глава держави вкотре наголосив, що єдиним способом запобігти ядерному інциденту на Запорізькій АЕС є її повна демілітаризація, деокупація та відновлення Україною контролю над станцією.
Як повідомляє пресслужба президента, під час зустрічі було обговорено конкретні кроки, які необхідно здійснити для мінімізації ризиків і недопущення інцидентів на ЗАЕС, а також шляхи взаємодії з МАГАТЕ для цього.
Зеленський підтримав пропозицію Гроссі відправити в Україну групу експертів МАГАТЕ для оцінки наслідків підриву Каховської ГЕС і підготовки пропозицій щодо конкретних напрямів допомоги для їх подолання. Він зазначив, що цій місії буде надано повне сприяння з боку причетних українських установ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА