16:50 14.06.2023

Всеукраїнська рада церков закликає владу не ухвалювати жодних законодавчих змін щодо узаконення одностатевих партнерств

2 хв читати
Всеукраїнська рада церков закликає владу не ухвалювати жодних законодавчих змін щодо узаконення одностатевих партнерств

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій вважає неприпустимим прирівнювання одностатевих співмешкань до сім'ї.

"Нещодавнє рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі "Маймулахін і Марків проти України" спричинило нову хвилю дискусії щодо загроз, які становлять законодавчі ініціативі, спрямовані на пропаганду неприродних сексуальних відносин і надання статусу сімейного союзу одностатевому співмешканню", - ідеться в заяві Ради церков.

В організації наголосили, що рішення ЄСПЛ не можуть бути підставою для зміни конституційних принципів країни.

"Розуміємо, що міжнародні інституції та іноземні партнери, використовуючи вразливість і складну ситуацію в нашій країні, можуть намагатися змушувати Україну до законодавчих змін, щоб відмовитися від своїх сімейних засад. Однак Україна живе в континентальній системі права, де основоположні засади життя визначаються Конституцією та законами, а не судовими рішеннями", - наголосили в Раді.

У заяві йдеться про те, що ініціативи щодо зрівняння одностатевих співмешкань із сім'єю є надзвичайно небезпечними в час нинішньої демографічної кризи в Україні, яка катастрофічно загострюється в умовах війни.

"Українська держава не може ігнорувати цю демографічну проблему та не може погоджуватися з зовнішнім тиском, спрямованим на підрив сімейних цінностей нашого народу. Ми повинні зберегти нашу націю та забезпечити найкращі умови виховання для українських дітей, зокрема й сиріт, у лоні люблячої родини, де присутній як батько, так і мати", - додали в організації.

У Раді церков наголосили, що всупереч твердженням тих, хто лобіює "неприйнятні законодавчі зміни", низка питань, які регулюють певні аспекти взаємовідносин осіб, уже мають своє розв'язання в законодавстві України та не потребують ухвалення "принципово нового, ідеологічно вмотивованого закону".

"Зважаючи на це, закликаємо президента, Кабінет Міністрів та Верховну Раду України не ухвалювати жодних законодавчих змін, спрямованих на надання статусу сімей одностатевим співмешканням (формальне узаконення так званих одностатевих партнерств). Закликаємо кожного урядовця та парламентарія залишатися на боці українського народу, для якого сім'я є фундаментальною цінністю в житті", - підсумували в Раді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА