16:55 15.06.2023

Резніков про підсумки засідання у форматі "Рамштайн": Отримали запевнення від партнерів про початок навчання українських пілотів, будуватимемо "коаліцію винищувачів"

2 хв читати
Резніков про підсумки засідання у форматі "Рамштайн": Отримали запевнення від партнерів про початок навчання українських пілотів, будуватимемо "коаліцію винищувачів"

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що на засіданні Контактної групи з оборони України було отримано запевнення від партнерів про початок навчання українських пілотів на сучасних винищувачах, а також про намір будувати "коаліцію винищувачів".

Відповідаючи на запитання журналістів, чи задоволений він результатами засідання Контактної групи з оборони України, Резніков сказав: "Так, безумовно, тому що сьогодні я також почув дуже важливі новини про так звану коаліцію Bird Coalition або коаліцію винищувачів (Fighter Jet Coalition)".

За словами міністра оборони, сьогодні Україна отримала запевнення від партнерів про початок навчання українських пілотів і про намір "разом будувати цей консорціум винищувачів".

"Він розпочнеться з F-16 із Нідерландами та Данією, до яких приєднаються інші країни. А також ми почули хороші новини від наших шведських партнерів про те, що у нас буде змога тестувати, просто тестувати їхні можливості", - повідомив Резніков під час спільного підходу до преси з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Міністр нагадав, що вже є так звана танкова коаліція, коаліція ППО, сімейство артилерії та РСЗВ.

"Тому я абсолютно впевнений, що у нас буде Bird Coalition для ЗСУ", - зазначив Резніков.

13-те засідання Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбувалося у Брюсселі.

Відкриваючи засідання, міністр оборони США Ллойд Дж. Остін ІІІ повідомив, що на зустрічі буде обговорено прогрес у питанні навчання українських пілотів на сучасних винищувачах, обслуговування і підтримку танків Leopard, а також посилення протиповітряної оборони, що є пріоритетом для учасників зустрічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА