01:14 16.06.2023

Резніков сподівається на модернізацію Комісії Україна-НАТО до Ради на саміті у Вільнюсі або відразу після неї

2 хв читати
Резніков сподівається на модернізацію Комісії Україна-НАТО до Ради на саміті у Вільнюсі або відразу після неї

Міністр оборони Олексій Резніков сподівається на модернізацію Комісії Україна-НАТО до Ради на саміті у Вільнюсі або одразу після неї, таким чином Київ отримає рівні з членами Альянсу права.

"Це було перше з 2016 року засідання Комісії Україна-НАТО, і я маю серйозну надію, що воно було й останнім. Наступна зустріч міністрів оборони від України та НАТО, сподіваюся, з Вільнюса почнеться, або відразу після Вільнюса, - це вже буде Рада Україна-НАТО", - сказав Резніков на брифінгу після засідання Комісії "Україна-НАТО" у Брюсселі.

Міністр наголосив, що Рада - це новий, більш високий рівень відносин та взаємодії, коли Україна, будучи навіть не членом НАТО, "зможе на рівних перебувати у всіх комітетах, представницьких засіданнях з правом порушувати питання, прописані в їхніх угодах".

"Це вже серйозний рівень. Сподіваюся, що це було останнє засідання Комісії, наступним буде засідання Ради України НАТО, з великими можливостями", - зазначив Резніков.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що Рада є структурою "глибшої співпраці і відображатиме посилення політичного партнерства, відносин між Україною та союзниками щодо НАТО, які будуть на рівні".

Є велика різниця між Комісією та Радою, коли йдеться про НАТО та структуру НАТО, тому що Комісія – це коли союзники зустрічаються з одним партнером. У рамках Комісії Україна – НАТО 31 союзник зустрічається з Україною. Ми не виробляємо рішення, ми не маємо структури: це платформа, щоб консультуватися з партнером. Якщо союзники погодяться встановити Раду Україна-НАТО, це означає, що це буде 32 рівних: 31 союзник і Україна сидітимуть за одним столом на рівних умовах. Це буде орган, який вироблятиме рішення та матиме глибоку структуру, з підкомітетами тощо”, - пояснив Столтенберг.

Водночас генсек відмовився відповідати на запитання, чи вже союзниками з цього питання прийнято позитивне рішення на політичному рівні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вирушить з візитом на Близький Схід

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА