02:32 16.06.2023

ФГВФО продав столичний ТРЦ "Магеллан" з активів МР Банку

2 хв читати

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) на аукціоні 15 червня у системі "Prozorro.Продажі" реалізував низку активів неплатоспроможного МР Банку, серед яких - торгово-розважальний центр (ТРЦ) "Магеллан" (Київ), ціна зросла зі стартових 448,47 млн. грн. до понад 620 млн. грн.

За даними системи "Prozorro.Продажа", до складу лоту включено права вимоги за кредитними договорами, дебіторську заборгованість та об'єкти нерухомості, у тому числі столичний ТРЦ "Магеллан" загальною площею 28,5 тис. кв. та майновий комплекс площею 13 тис. кв. м у с.Крупець (Хмельницька обл.).

За даними на сайті системи, за актив змагалися три учасники: ТОВ "Ай кью компанії" з остаточною пропозицією 448 471 064 грн, ТОВ "Маркет-сервіс Голосіївський" - 620 млн грн та сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Птахоплемзавод "Коробовський" - 620 млн 1 грн, що і стало переможцем аукціону.

За даними "Опендатабот", "Птахоплемзавод "Коробовський" заснований у 2003 році зі статутним капіталом 115 820 грн. Основний вид діяльності - розведення свійської птиці.

Станом на 2022 рік компанія зареєструвала збиток на суму 7,806 млн грн і активи на суму 151,101 млн грн, отримала виручку 176,008 млн грн.

Власником, директором та керівником компанії є Сергій.

Як повідомлялося, Національний банк України 25 лютого 2022 року відкликав банківську ліцензію та ліквідував банки, які перебувають під контролем Російської Федерації: АТ "Міжнародний резервний банк" (раніше – Ощадбанк, МР Банк) та "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (ПАТ "Промінвестбанк"). "), який на 99,77% належить ПАТ "Сбербанк Росії" та Державної корпорації розвитку "ВЕБ.РФ".

ТРЦ "Магеллан" раніше входив до активів групи "Край" бізнесмена Анатолія Юркевича. У середині вересня 2017 року АМКУ надав дозвіл ПАТ "Сбербанк" придбати активи ДП "Край Проперті" у вигляді цілісного майнового комплексу ТРЦ.

Кошти, отримані від продажу активів, Фонд направить на розрахунки з кредиторами МР Банку. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА