02:45 16.06.2023

Іспанія надасть Україні 20 БТР, польовий госпіталь та 4 відремонтованих Leopard 2

1 хв читати

Іспанія надасть Україні в рамках військової допомоги 20 БТР, польовий шпиталь та 4 Leopard 2, які перебували на ремонті, повідомляє прес-служба Міністерства оборони Іспанії.

"Україна захищає справедливість, і тому здобуває нашу всіляку підтримку, не лише у відправленні військової допомоги, а й у підготовці українських бійців", - заявила Роблес.

Вона зазначила, що "позиція Іспанії є чіткою та сильною підтримкою, як і у всіх країн НАТО та Європейського Союзу. Наша відданість є повною та абсолютною".

Вже 19 червня два десятки бронетранспортерів для ЗСУ прибудуть з Іспанії до Польщі, розповіла голова Міноборони Іспанії. Ця партія буде додатковою до вже поставлених в Україну 40 БТР.

Більше того, зазначає глава міноборони Іспанії, що 4 танки Leopard 2A4, які були на ремонті, передадуть українським військовим.

Також очікується передача польового шпиталю Role 2 plus. Але перед тим, як його доставлять до України, військові ЗСУ пройдуть навчання в Іспанії.

Такий госпіталь здатний підтримувати бригаду, з невідкладною хірургією та основними стабілізаційними, лабораторними та фармацевтичними послугами, які розміщуються у 12 контейнерах. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА