21:39 19.06.2023

Застраховані у ФГВФО вклади можна буде отримати через "Дію"

2 хв читати
Застраховані у ФГВФО вклади можна буде отримати через "Дію"

Гарантовану державою суму відшкодування вкладів у банках у разі їхнього виведення з ринку можна буде отримати, пройшовши всі етапи через "Дію", повідомив віцепрем'єр - голова Мінцифри Михайло Федоров на брифінгу в понеділок з приводу підписання меморандуму Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) з Фондом гарантування вкладів.

"Сьогодні потрібно відшкодувати близько 3,2 млрд грн, а це - 1,4 млн рахунків українців. Послуга в "Дії" допоможе сотням тисяч людей повернути свої гроші без походів у банки", - зазначив Федоров.

За його словами, у застосунку можна буде подати заяву про відшкодування грошей, перевірити суму виплати, вибрати готівку або відкрити новий рахунок "Підтримка" в банках-агентах Фонду. Далі на цей рахунок надійдуть грошові кошти.

Федоров додав, що послуга перебуває на фінальному етапі розроблення і буде доступною користувачам упродовж кількох тижнів.

Він уточнив, що виплати здійснюватимуть через 12 банків-партнерів, сім із яких уже підключено до послуги.

Зі свого боку директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут зазначила, що на сьогодні держава гарантує безпеку 100% вкладів, включно з нарахованими відсотками.

"Ця гарантія діятиме протягом воєнного стану і три місяці після його закінчення. Після цього гарантована сума становитиме 600 тис. грн, що втричі більше, ніж до війни, і покриватиме 99% вкладів", - зазначила Рекрут.

Наразі кілька банків уже надають послугу отримання гарантованої суми відшкодування без відвідування відділення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА