11:21 20.06.2023

Експеримент із впровадження інституту помічника ветерана стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській і Миколаївській областях із 1 липня

2 хв читати

Експериментальний проєкт із впровадження інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя стартує у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській і Миколаївській областях із 1 липня, повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

"Проєкт із запровадження в Україні інституту помічника ветерана розробили фахівці Мінветеранів. Функціонуватиме він за принципом "рівний – рівному", а до обов’язків помічника входитиме індивідуальний професійний супровід ветеранів та членів їхніх сімей у межах переходу від військової служби до цивільного життя", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що майбутніх помічників ветерана готуватимуть у центрах ветеранського розвитку на базі визначених закладів вищої освіти.

Зокрема, для цього в партнерстві з Міністерством освіти і науки розроблено спеціальні навчальні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни та членів їхніх сімей.

"Ідеться про координаційну підтримку або спрямування, допомогу нашим захисникам і захисницям в отриманні довідок, допомога в тому, де і як пройти програми підвищення кваліфікації або, наприклад, отримати підтвердження сертифікатом наявних навичок, куди працевлаштуватися та багато інших послуг. Тобто всі питання, всі потреби, які виникатимуть у ветеранів – повинні знаходити супровід і підтримку з боку такого помічника. Він відповідатиме за певну кількість ветеранів у громаді", - додали в міністерстві.

У Мінветеранів наголошують, що кандидати в помічники ветерана мають бути громадянами України, володіти українською мовою, мати освіту не нижче молодшого бакалавра, а в пріоритеті будуть ветерани, які виявлять таке бажання, а також члени їхніх родин і родин полеглих воїнів.

"Фінансування інституту помічника ветерана передбачено за кошти державного бюджету, місцевих бюджетів та за кошти партнерів із розвитку", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА