16:31 20.06.2023

Сили оборони України здійснюють "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ - Данілов

1 хв читати
Сили оборони України здійснюють "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ - Данілов

Одним із головних пріоритетів Сил оборони України (СОУ) є "артилерійське знекровлення" російських окупаційних військ, максимальне знищення артилерійських та інших систем вогневого ураження та їхніх розрахунків для розчищення театру бойових дій для операцій СОУ", - написав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у вівторок у фейсбуці.

Він зазначив також як завдання "знищення російських пунктів управління, складів боєприпасів, палива, продовольства, маршрутів постачання".

"Така робота українськими захисниками виконується на відмінно. Показники знищення ворожої техніки досягли чи не максимуму з моменту початку війни", - зазначив Данілов.

За його словами, "сили оборони України одночасно ведуть як наступальні, так і оборонні дії. СОУ розвивають як власні наступальні операції, так і відбивають ворожий наступ і контратакують".

"Російські окупаційні війська активно протидіють наступу СОУ шляхом максимальної активізації бойових дій на сході в Донецькому операційному районі (в районі Мар'їнки та Авдіївки), підтягуючи резерви, в першу чергу з повітрянодесантних військ. Мета - повне захоплення Донецької та Луганської областей і відтягування сил та засобів СОУ від інших напрямків", - написав також Данілов.

Він також зазначив, що "ворог концентрує додаткові сили на півдні, вибудовуючи, як мінімум, трирівневу систему фортифікації з проведенням безпрецедентного за масштабами мінування територій на найбільш критичному для себе куп'янсько-лиманському напрямку".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА