07:50 23.06.2023

Мінтранс Литви: литовська і польська ділянки Rail Baltica з'єднаються у 2028 р.

2 хв читати
Мінтранс Литви: литовська і польська ділянки Rail Baltica з'єднаються у 2028 р.

Литовські та польські лінії залізниці європейської колії Rail Baltica буде з'єднано 2028 року, повідомив міністр транспорту Литви Марюс Скуодіс.

"Найголовніше в питанні дат (...), скажу чесно, - це Польща. Rail Baltica існуватиме тоді, коли Польща дійде своїми рейками до литовського кордону. А дата, яку нам диктує Польща, коли вона наблизиться до литовського кордону зі своїми шляхами Rail Baltica, - це 2028 рік", - сказав Скуодіс у четвер в ефірі Ziniu radijas.

"У 2028 році у нас мають бути прокладені всі рейки до Польщі", - додав міністр.

За його словами, ділянку європейської колії від Каунаса до Паневежиса, яку будують, має бути завершено у 2025-2026 роках.

Він зазначив, що Литва випереджає Латвію в реалізації проєкту Rail Baltica. "Ми будуємо рейки, які з'єднають дороги від Каунаса до кордону з Латвією, прокладаємо насип. На жаль, наші сусіди поки що будують тільки станції або окремі об'єкти - там поки що не прокладають насип. Тут слід наголосити, що Литва вже вирвалася вперед", - зазначив Скуодіс.

На думку міністра, однією з причин затримки реалізації проєкту європейської залізничної траси є помилки попереднього керівництва об'єднаної балтійської компанії RB Rail, відповідальної за Rail Baltca.

Раніше Скуодіс заявляв, що завершення будівництва залізниці Rail Baltica у всіх країнах Балтії та Польщі очікується 2030 року.

Концерн RB Rail AS - спільне підприємство з реалізації в країнах Балтії проєкту європейської колії Rail Baltic. Залізниця має з'єднати Таллінн, Пярну, Ригу, Паневежис, Каунас, Вільнюс і Варшаву. На новій дорозі пасажирські поїзди рухатимуться зі швидкістю до 250 км/год, вантажні - до 120 км/год. Планувалося, що загальна вартість проєкту становитиме приблизно 5,8 млрд євро. Восени 2020 року Європейська рахункова палата (ЄРП) дійшла висновку, що проєкт за короткий термін подорожчав більш ніж на 20% - до 7 млрд євро.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА