09:26 24.06.2023

Збройний виступ ПВК "Вагнер" на військове керівництво в Ростові-на-Дону "матиме значний вплив на військові дії Росії в Україні"

2 хв читати
Збройний виступ ПВК "Вагнер" на військове керівництво в Ростові-на-Дону "матиме значний вплив на військові дії Росії в Україні"

Фінансист ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, схоже, почав збройний заколот 23 червня, щоб викликати зміну керівництва в Міністерстві оборони Росії (МО), що навряд чи увінчається успіхом, вважають в Інституті вивчення війни (ISW).

Як наголошується в огляді ISW у суботу, повідомлення в офіційних російських ЗМІ, зокрема ТАСС, після заяв Пригожина свідчать про те, що "російські сили внутрішньої безпеки активізуються у відповідь на заяви Пригожина та можливі кроки Вагнера, насамперед у Москві та Ростові, і Кремль, схоже, виступає проти дій Пригожина".

Як зазначають аналітики Інституту, "Пригожин створив інформаційні умови для цих зусиль, обвинувативши Міноборони Росії і неназваних олігархів в обмані Путіна і російської громадськості з метою почати вторгнення Росії в Україну 2022 року".

"Пригожин, найімовірніше, має намір справді підняти збройний заколот проти Міноборони Росії, а не очікувати, що підтримка Кремля призведе до зміни керівництва Міноборони або тільки до риторичної ескалації", - роблять висновок фахівці ISW.

"Таким чином, - ідеться в огляді Інституту вивчення війни, - найімовірніше, що Пригожин налаштований на виступ "Вагнера" проти керівництва МО і насильницького усунення його від влади, скоріше проти командування Південного військового округу в Ростові-на-Дону, але, можливо, і проти Москви".

Як зазначається в огляді, очевидний початок збройного повстання Пригожиним є кульмінацією його кампанії зі збереження контролю над своїми збройними силами, і він, імовірно, розглядає повстання як екзистенціальну спробу виживання. Імовірним наміром Пригожина було заручитися підтримкою високопоставлених російських офіцерів і військовослужбовців, але він навряд чи заручиться достатньою військовою підтримкою, з огляду на те, що пов'язаний із "Вагнером" генерал армії Сергій Суровікін засудив заклик Пригожина до збройного повстання. Навіть якщо група "Вагнера" може реально загрожувати МО, малоймовірно, що Путін погодиться на успішну спробу Пригожина повалити МО.

Як наголошується в огляді, збройний напад "Вагнера" на російське військове керівництво в Ростові-на-Дону "матиме значний вплив на військові дії Росії в Україні". У Ростові-на-Дону розташований як штаб Південного військового округу, чия 58-та загальновійськова армія наразі веде вирішальні оборонні дії проти українських контрнаступів на півдні України, так і командний пункт Об'єднаного угруповання військ Росії в Україні загалом.

Таким чином, "Ростов-на-Дону є найважливішим командно-диспетчерським пунктом для російської армії, і будь-які загрози присутності МО, імовірно, матимуть наслідки для деяких важливих аспектів військових дій", - вважають в ISW.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА