12:54 24.06.2023

СБУ викрила 11 інтернет-агітаторів, які поширювали кремлівську пропаганду в Україні

2 хв читати
СБУ викрила 11 інтернет-агітаторів, які поширювали кремлівську пропаганду в Україні

Служба безпеки нейтралізувала інформаційно-підривну діяльність ще 11 проросійських інтернет-агітаторів у кількох областях України, повідомляє спецслужба.

"У Києві: контррозвідники СБУ викрили мешканця столиці, який закликав до "союзу з росією». Для масового поширення такої «ідеї» він створив та особисто адміністрував декілька груп у Фейсбук, Телеграм і Вайбер", - повідомляють у телеграм-каналі СБУ в суботу.

У Миколаєві: повідомлено про підозру клірику місцевого храму УПЦ (МП). За даними слідства, він публічно закликав вірян релігійної громади підтримати російських окупантів у війні проти України.

На Дніпропетровщині: заблоковано підривну діяльність ще двох ворожих агітаторів. Одним із них виявився співробітник одного з об’єктів критичної інфраструктури Дніпра, іншим – працівник авіапідприємства з Кривого Рогу. Зловмисники в різних соцмережах вихваляли вище військово-політичне керівництво РФ і дискредитували українських захисників.

У Кіровоградській області: знешкоджено мережу інтернет-пропагандистів рф, до якої входило 5 мешканців регіону. Для поширення деструктивного контенту створили власну платформу в "Однокласниках". "Там зловмисники називали російську збройну агресію проти України "боротьбою з фашизмом" та агітували місцевих жителів вступати до лав окупаційних угруповань країни-агресора", - інформує СБУ.

У Вінниці: викрито двох місцевих жителів, які в забороненій соцмережі "Одноклассники" героїзували "подвиги" терористів і пропонували встановлювати пам'ятники Кадирову.

Як повідомляється, за всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській, Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській та Миколаївській областях під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА