16:10 26.06.2023

Наявні укриття необхідно привести в належний стан до 25 липня 2023 року - рішення РНБО

2 хв читати
Наявні укриття необхідно привести в належний стан до 25 липня 2023 року - рішення РНБО

Обласним, Київській міській військовим адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування необхідно до 25 липня 2023 року привести в належний стан наявні укриття.

Це визначено рішенням Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 23 червня 2023 року, яке введено в дію указом президента України Володимира Зеленського від 26 липня. Текст документа розміщено на сайті глави держави.

Згідно з рішенням РНБО, визнано незадовільною роботу із забезпечення готовності укриттів цивільного захисту в Запорізькій, Сумській областях, Житомирському районі Житомирської області, Білоцерківському районі Київської області, Конотопському районі Сумської області, містах Києві, Запоріжжі, Херсоні, Чернігові, Харкові, Миколаєві, Одесі, Сумах, Дніпрі, Конотопі, Білій Церкві.

Ухвалено рішення про невідкладні заходи щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності керівних працівників та інших посадовців, відповідальних за утримання та експлуатацію укриттів у тих областях, районах і містах, де ситуацію цим рішенням визнано незадовільною.

"Обласним, Київській міській військовим адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування за результатами обстежень обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту: забезпечити до 30 червня 2023 року вилучення з електронних мап укриттів тих об'єктів, які за технічними та/або іншими причинами не можуть використовуватися населенням для укриття", - йдеться в рішенні РНБО.

Обласним, Київській міській військовим адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування доручено "привести до 25 липня 2023 року в належний стан наявні укриття, забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них, а також надати онлайн-доступ населенню до інформації про наявні захисні споруди цивільного захисту, створити кол-центри для прийому, обробки та оперативного реагування на звернення громадян, розробити електронні мапи укриттів, чатботи та інші інформаційні ресурси; вжити заходів щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту з метою забезпечення доступу до укриттів для 100 відсотків населення, зокрема шляхом будівництва нових захисних споруд цивільного захисту, спорудження укриттів модульного типу, а також обстеження та пристосування споруд підземного простору для використання їх як укриттів".

Як наголошується в рішенні РНБО, уряд України має, зокрема, визначити статус об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту як таких, що мають стратегічне значення, та забезпечити системні перевірки їх належного стану.

Ухвалено рішення створити комісію на чолі з віцепрем'єр-міністром з відновлення України - міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України для перевірки стану мостових споруд.

Рішення РНБО також передбачає внесення до 31 липня 2023 року пропозицій до Верховної Ради України щодо змін до Кримінального кодексу України в частині, що стосується посилення кримінальної відповідальності посадових осіб за неналежне утримання, експлуатацію обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту, а також за незабезпечення безперешкодного цілодобового доступу населення до таких обʼєктів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА