19:04 26.06.2023

Сили оборони таврійського напрямку просунулися на 1,5 км углиб противника

2 хв читати
Сили оборони таврійського напрямку просунулися на 1,5 км углиб противника

На таврійському напрямку українські сили оборони в результаті системного тиску просунулися в бік противника вже на 1,5 км, повідомив речник Об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Валерій Шершень.

"У результаті системного тиску Сили оборони таврійського напрямку мають успіх і просунулися на 1,5 км углиб противника. Це про успішні наступальні дії угруповання "Таврія" на мелітопольському напрямку", - сказав він в ефірі національного телемарафону "Єдині новини #UAразом" у понеділок.

Шершень зазначив, що наразі українські сили оборони закріплюються там на досягнутих рубежах. За його словами, відбувається аеророзвідка місцевості, обов'язкове розмінування, а також Сили оборони наносять вогневі ураження, артилерія працює по виявленим цілям противника і відбуваються заходи з контрбатарейної боротьби.

Він наголосив, що, просуваючись уперед, воїни таврійського напрямку впевнено продовжують знищувати ворога та вирівнюють фронт.

"Важливо зазначити, що підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку впродовж доби виконали 954 вогневих завдання. За останню добу втрати ворога вбитими становлять 146 окупантів, пораненими - 229, четверо полонених", - уточнив Шершень.

За його словами, на таврійському напрямку українські сили знищили 15 одиниць озброєння та військової техніки противника.

"Загалом упродовж минулої доби ворог 18 разів атакував наші позиції та зробив 450 обстрілів. На авдіївському напрямку противник завдав авіаційного удару. У районі Авдіївки здійснив артилерійський обстріл навколишніх населених пунктів", - додав речник Об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон візьме участь у Саміті миру - Зеленський

У ЄС прийнято новий пакт про міграцію та притулок

Київ передав 50 FPV-дронів для 42 окремої механізованої бригади

Група Єрмака-Расмуссена пропонує встановити часові рамки вступу України до НАТО - до липня 2028 року

ВР пропонують звернутися до Кабміну оприлюднити інформацію про місцеперебування військовозобов'язаних - близьких родичів керівників органів держвлади

Міністр оборони розповів представникам британської Лейбористської партії про потреби ЗСУ

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

Для нас важливо, щоб США взяли участь у Саміті миру - Зеленський

На фронті від початку доби відбулося вже 73 бойових зіткнення, на харківському напрямку було вже 8 ворожих атак, на покровському 24 - Генштаб

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА