13:53 28.06.2023

Зеленський виніс на загальнонаціональне обговорення основні орієнтири нової української доктрини

2 хв читати
Зеленський виніс на загальнонаціональне обговорення основні орієнтири нової української доктрини

Президент України Володимир Зеленський запропонував розпочати загальнонаціональне обговорення нової української доктрини, яка визначить пріоритети майбутньої трансформації держави.

"Як Конституція закладає основи, ми потребуємо доктрини для нашої держави. Ясної, не розмитої, сміливої доктрини. Для України, яка іде до перемоги. Та для України-переможниці. Ця доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному в світі. Ми потребуємо нової системи, нових правил, нових можливостей. Сьогодні запропонував до обговорення, загальнонаціонального обговорення, основні орієнтири майбутньої української доктрини. Нам потрібне спільне бачення того, якою бути Україні перемоги", - написав Зеленський у телеграм-каналі.

Він наголосив, що трансформація держави необхідна для подальшого успішного розвитку.

"Так само, як ми вже показали, що сміливість дає свободу, ми доведемо, що свобода дає успіх. Ми зробимо це – українською аксіомою: свобода дає успіх. Це те, що переконує найбільше. Успіх. Це те, що потрібно всій нашій землі. Усьому нашому народу. Усім частинам України, усім дітям України… Але щоб відбувся цей успіх, українська держава потребує трансформації. І ми зробимо реальністю трансформацію, про яку українці мріяли!" - заявив президент.

Зеленський виступив із цією програмою у ВР у середу, у День Конституції.

"Я хочу сьогодні запропонувати для загального національного обговорення основні орієнтири майбутньої української доктрини", - сказав Зеленський на пленарному засіданні Верховної Ради в середу.

За словами глави держави, після обговорення нової української доктрини у Верховній Раді, у громадах, після дискусій на різних майданчиках, її буде розроблено, а її текст затвердить на своєму засіданні Рада національної безпеки і оборони.

"Сьогодні я пропоную п'ять основних орієнтирів нової української доктрини: філософія нашої перемоги, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості, трансформація за десять років: нова зовнішня політика, нова економіка, нові відносини між державою і суспільством, розвиток усіх наших українських територій, освіта і наука, культура... рівень безпеки і свободи", - зазначив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА