12:57 30.06.2023

Прикордонники запобігли незаконному вивезенню за кордон картини, імовірно, австрійського художника кінця XIX - початку ХХ ст.

1 хв читати

Державна прикордонна служба запобігла спробі незаконного вивезення з території України витвору мистецтва, який може становити історичну та культурну цінність, повідомляє відомство.

"Сьогодні опівночі у пункті пропуску "Тиса" військовослужбовці Чопського загону завадили спробі незаконного переміщення через державний кордон твору мистецтва, який, ймовірно, становить історичну та культурну цінність", - йдеться в повідомленні на сайті ДПСУ в п'ятницю.

Як повідомляється, під час огляду "мікроавтобуса Mercedes української реєстрації правоохоронці спільно з митниками знайшли у багажному відділенні картину. Попередньо встановлено, що це полотно відомого австрійського художника Еміля Барбаріні, який писав наприкінці ХІХ - початку ХХ століть. Вона знаходилася серед особистих речей пасажирів. Картину виконано у жанрі сільського пейзажу на дерев’яній дошці. Зі слів водія, її попросили перевезти у Чехію як подарунок".

"Наразі предмет мистецтва вилучили встановленим порядком співробітники митниці. Його художню та історичну цінність визначать експерти", - ідеться в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА