13:13 04.07.2023

Прокуратура Києва викрила злочинну групу, яка за допомогою фішингу заволоділа 11 млн грн Фонду гарантування вкладів

2 хв читати
Прокуратура Києва викрила злочинну групу, яка за допомогою фішингу заволоділа 11 млн грн Фонду гарантування вкладів

Правоохоронці викрили та затримали злочинну групу, що діяла в Києві та Дніпропетровській області, яка за допомогою фішингу заволодівала коштами громадян на банківських рахунках, повідомляє Київська міська прокуратура.

"За процесуального керівництва прокурорів Печерської окружної прокуратури м. Києва викрито діяльність злочинної організації, учасники якої спеціалізувалися на шахрайському заволодінні грошовими коштами, які перебувають на банківських рахунках громадян. У межах слідства затримано 12 активних учасників злочинної групи", - йдеться в повідомленні прокуратури у вівторок.

Як повідомляється, за даними слідства, "злочинне угруповання діяло на території міста Києва та Дніпропетровської області. Його учасники використовували фішингові посилання для отримання даних банківських карток громадян і надалі привласнювали гроші з їхніх рахунків".

"За такою схемою члени угруповання також привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн гривень, які знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва та у подальшому повинні були бути перераховані вкладникам одного з ліквідованих банків. Шахраї обманом змусили нотаріуса розкрити конфіденційні дані, після чого скористалися доступом до його рахунку через онлайн-банкінг", - повідомляє подробиці справи прокуратура.

Як уточнюється, за результатами проведення обшуків за місцем проживання фігурантів правоохоронці також встановили їхню причетність до незаконного виготовлення, перевезення та збуту наркотичних засобів.

Наразі всім фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 361, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 361, ч. 1 ст. 310, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 317, ч. 3 ст. 307 КК України.

Суд за клопотанням прокуратури обрав усім підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення застави. Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Протиправну діяльність вищезазначеного злочинного угруповання викрили прокурори спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводу ДКІБ СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА