13:20 05.07.2023

Тимчасовий міст, який полегшить транспортне сполучення з Києвом, запрацював у Чернігівській області

2 хв читати
Тимчасовий міст, який полегшить транспортне сполучення з Києвом, запрацював у Чернігівській області

Державне агентство відновлення відкрило тимчасовий міст у Чернігівській області, який полегшить транспортне сполучення з Києвом, повідомив глава Держагентства Мустафа Найєм.

"Міст також забезпечить пряме сполучення для пасажирського транспорту з Києва в бік Меня, Городні та інших громад правобережної частини області", - йдеться в повідомленні Найєма в телеграм-каналі в середу.

Як зазначається, понад рік жителі громад були змушені об'їжджати перехід 30-км об'їздом.

"Проїзд мостом відкрито з 08:00 години ранку середи. Для вантажних транспортних засобів, які проїжджають через тимчасовий міст, діятимуть обмеження - до 18 тонн загальною масою та до 7 тонн навантаження на вісь".

Як зазначив Найєм, "зведення тимчасової споруди тривало майже рік, проведено роботи з ліквідації наслідків бойових дій та знешкодження боєприпасів на дні річки. У березні 2022 року навколо Чернігова відбувалися важкі бої".

У травні 2023 року було відкрито проїзд відновленою частиною мосту через річку Десна на об'їзній трасі Чернігова, що забезпечило рух вантажного транспорту до обласного центру та північних громад. Також на цьому маршруті відкрили рух через річку Білоус і шляхопровід.

Як повідомив Найєм, поблизу Чернігова наразі проводяться роботи зі зведення нового мосту на чотири смуги руху. Відкриття цього мосту дозволить повністю забезпечити логістичний зв'язок для транспортних потоків.

Загалом у Чернігівській області було зруйновано 27 штучних споруд під час бойових дій минулого року. Агентство відновлення забезпечило тимчасовий проїзд через 20 тимчасових споруд, і паралельно з цим відновлюють основні мости на головних транспортних артеріях області.

За даними Державного агентства відновлення, наразі в Чернігівській області капітально відновлено шість мостів, на шести інших активно проводяться будівельні роботи. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА