08:02 06.07.2023

Єрмак провів телефонну розмову з держсекретарем Святого Престолу

1 хв читати
Єрмак провів телефонну розмову з держсекретарем Святого Престолу

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном, повідомляє пресслужба Офісу президента в середу ввечері.

Зазначається, що Єрмак поінформував співрозмовника про зусилля, спрямовані на досягнення миру в Україні, зокрема про консультації щодо ключових принципів миру на рівні радників з питань нацбезпеки та політичних радників лідерів Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії, які відбулися в Копенгагені.

Як розповів Андрій Єрмак, ці консультації мали продовження у вигляді його щотижневих зустрічей із представниками іноземних дипломатичних місій у Києві.

Керівник Офісу глави держави зазначив, що сьогодні відбулася друга така зустріч. У ній взяли участь посли країн G-7, Представництва ЄС в Україні та глави дипломатичних представництв Південно-Африканської Республіки, КНР, Данії, Іспанії, Індії, Республіки Корея, Нідерландів, Індонезії, Австралії, Саудівської Аравії, Мексики, Польщі, Туреччини, Словаччини, Чехії, Бразилії, Аргентини та Ватикану в Україні.

Андрій Єрмак також висловив вдячність П'єтро Пароліну за готовність сприяти процесу повернення на батьківщину українських дітей, незаконно депортованих Росією.

Він наголосив, що повернення громадян України - серед 10 пунктів Формули миру президента України Володимира Зеленського.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА