13:56 06.07.2023

"Укренерго" відновило роботу високовольтної лінії 750 кВ на півдні країни

2 хв читати
"Укренерго" відновило роботу високовольтної лінії 750 кВ на півдні країни

НЕК "Укренерго" виконала необхідні ремонти на одній із високовольтних ліній електропередачі на півдні країни, що дало змогу повернути її в роботу на напрузі 750 кВ і збільшити можливість передання потужності до регіонів.

"Активні відновлювальні роботи тривають на всіх пошкоджених масованими атаками ворога енергооб’єктах. Також тривають планові ремонти обладнання", - зазначили в компанії в четвер.

За інформацією НЕК, 5 липня через спеку споживання електроенергії стрімко зросло і трималося на підвищеному рівні 12 годин поспіль протягом усього світлового дня. Це створило додаткове навантаження на енергосистему. Крім того, з початком спекотного періоду змінилися початок і тривалість періоду найбільшого навантаження в енергосистемі, який наразі триває з 16:00 до 23:00.

"Просимо не забувати, що наразі в енергосистемі складна ситуація через ремонти на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у години найбільшого споживання. Будь ласка, переносьте використання кондиціонерів та потужної техніки з вечірніх годин на інший час доби або на ніч", - звернулися в "Укренерго" до споживачів.

Як зазначили в компанії, 6 червня з 17:00 до 23:00 здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини потужністю від 49 до 304 МВт із максимумом о 18:00, а також із Молдови - від 1 до 138 МВт - у різний час доби з максимумом о 22:00. Експорт відсутній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

У Харківській області один трактор підірвався на міні, а в інший влучив ворожий дрон

Українська армія 39 атак відбила на авдіївському напрямку, загалом за добу відбулося 121 бойове зіткнення

Росіяни за добу здійснили п’ять ракетних і 63 авіаудари

До 14 зросла кількість поранених у результаті обстрілу Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА