18:52 07.07.2023

Кличко: Київ готується до наступного опалювального сезону

2 хв читати
Кличко: Київ готується до наступного опалювального сезону

Київ готується до наступного опалювального сезону, враховуючи досвід пережитої зими в умовах воєнного стану: міські служби відновлюють пошкоджену інфраструктуру, здійснюють планові регламентні та ремонтні роботи, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"...уже провели гідравлічні випробування більш як половини тепломереж Києва. Аварійні бригади "Київтеплоенерго" усунули понад 1200 пошкоджень трубопроводів. Ще 3,3 тисячі експлуатаційних пошкоджень мереж працівники КП усунули з квітня поточного року", - наводить пресслужба слова Кличка в п'ятницю.

За його словами, також "гідравлічні випробування проводять на теплоджерелах. Ці роботи необхідні для того, щоб виявити можливі поломки або пошкодження та усунути їх до початку опалювального періоду".

Як зазначив мер, "Київтеплоенерго", навіть в умовах воєнного стану, не припиняє виконувати заміну тепломагістралі діаметром 530 мм на Виноградарі. Складність полягала в тому, що магістраль була прокладена понад 50 років тому безпосередньо під дорожнім полотном на проспекті Василя Порика із 6 смугами автомобільного руху.

Щоб уникнути перекриття проспекту та ускладнення руху транспорту у столиці, ділянку довжиною 130 метрів переклали під асфальтним покриттям. Новий трубопровід проклали у спеціальні гідроізольовані футляри. Їх використовують, щоб захистити мережу від навантажень через рух транспорту в місцях із інтенсивним трафіком. Заміна цієї ділянки тепломережі дозволить підвищити надійність постачання тепла та гарячої води для майже 200 будівель. Із них понад 140 - це житлові будинки.

Кличко зазначив, що на сьогодні комунальним службам доводиться працювати в складних умовах: меншою кількістю фахівців, оскільки багато хто з них служить у ЗСУ.

"Також на життєзабезпеченні столиці позначається ситуація з намаганнями дестабілізувати систему управління містом. Коли на підприємствах критичної інфраструктури тривають численні обшуки, їхні керівники постійно на допитах. А очільники двох департаментів - ЖКГ і Муніципальної безпеки - перебувають під цілодобовим домашнім арештом", - наголошується в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА