05:30 08.07.2023

Безкаравайний став головою наглядової ради Центру гуманітарного розмінування

2 хв читати

За підсумками першого засідання Ігоря Безкаравайного обрано головою наглядової ради "Центру гуманітарного розмінування", заступниками призначили Олексія Соболева та Давора Лауру, повідомляє пресцентр Міністерства економіки України у вечір п'ятниці.

Безкаравайний є політиком ПРООН (Програма розвитку ООН) та координатором напряму гуманітарного розмінування при Міністерстві економіки України.

Його новообраний заступник Соболев обіймає посаду заступника міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації, а Лаура – керівник служби оперативних заходів Хорватського центру з розмінування Служби цивільного захисту Хорватії.

Крім того, члени наглядової ради обговорили тонкощі процедури конкурсу на посаду директора Центру.

"За підсумками обговорення вирішено напрацювати відповідні процедури до наступного засідання Наглядової ради, яке відбудеться за тиждень", - інформує пресцентр.

Також у засіданні взяли участь інші члени наглядової ради: американський інвестор та філантроп Говард Баффет, директор Служби інструменту зовнішньої політики ЄС Петер Вагнер та Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі.

Центр гуманітарного розмінування – неприбуткова бюджетна установа, створена урядом для координації процесів гуманітарного розмінування на території України.

Головними завданнями Центру є збір та аналіз інформації, стратегічне планування, координація процесу та міжнародне співробітництво у сфері гуманітарного розмінування.

Як повідомляє Мінекономіки, наглядова рада затверджуватиме стратегічні напрями та плани діяльності Центру, контролюватиме їх реалізацію, здійснюватиме контроль за фінансовою стабільністю та інше.

"Управління поточною діяльністю Центру здійснюватиме директор, який призначається на посаду та звільняється з посади державним секретарем кабінету міністрів України за поданням наглядової ради Центру", - підсумували у відомстві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА