16:22 08.07.2023

ЄС привітав завершення знищення хімзброї США

1 хв читати
ЄС привітав завершення знищення хімзброї США

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель привітав завершення в США ліквідації хімічної зброї.

"Європейський Союз вітає інформацію про те, що 7 липня Сполучені Штати домоглися повного знищення своїх запасів хімічної зброї. Ліквідація була завершена до запланованого терміну, встановленого на вересень, безпечним і екологічно надійним способом", - йдеться в комюніке, опублікованому в суботу в Брюсселі.

Боррель подякував Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) та її команді, яка перевіряла на місці знищення, за професійну роботу в цьому контексті.

За словами глави дипломатії ЄС, завершення робіт зі знищення знаменує важливу віху в імплементації Конвенції про заборону хімічної зброї через 25 років після її набуття чинності.

"Конвенція є ключовим елементом міжнародної архітектури нерозповсюдження та роззброєння. ЄС і надалі надаватиме тверду політичну та фінансову підтримку її реалізації, приділяючи особливу увагу запобіганню повторній появі хімічної зброї та боротьбі з безкарністю її застосування", - йдеться в документі.

Раніше було оголошено про завершення у США процесу ліквідації задекларованих арсеналів хімзброї на військовому складі в Кентуккі. Американські ЗМІ повідомили, що в рамках конвенції про заборону хімічної зброї США потрібно було завершити цей процес до 30 вересня 2023 року.

Конвенція про заборону хімічної зброї (КЗХЗ) набула чинності 29 квітня 1997 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА