13:26 10.07.2023

Стефанчук: У Ризі голови парламентів закликали союзників продовжити надавати Україні системи ППО, далекобійну артилерію, танки та літаки

2 хв читати
Стефанчук: У Ризі голови парламентів закликали союзників продовжити надавати Україні системи ППО, далекобійну артилерію, танки та літаки

Голови парламентів України, Естонії, Латвії, Литви, Німеччини та Польщі закликали союзників, які будуть учасниками Вільнюського саміту, продовжити вживати заходів щодо забезпечення України військовим та оборонним обладнанням, зокрема системами ППО, далекобійною артилерією, танками та бойовими літаками, повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

"Спікери парламентів, зокрема, закликали союзників - учасників Вільнюського саміту продовжити вжиття скоординованих заходів щодо забезпечення нагальних потреб України у військовому та оборонному обладнанні, зосереджуючись безпосередньо на системах ППО, далекобійній артилерії та необхідних боєприпасах, танках і бойових літаках", - написав голова ВР на своїй сторінці у фейсбуці після спільного брифінгу зі спікерами парламентів Латвії, Литви, Естонії, Польщі та України в понеділок у Ризі.

Водночас у спільній заяві спікерів шести парламентів міститься заклик щодо необхідності сприяти Україні у зміцненні її обороноздатності та потенціалу, включно із сухопутним, морським і повітряним компонентами, до повного відновлення Україною своєї територіальної цілісності та суверенітету в міжнародно визнаних кордонах 1991 року.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук 9-10 липня перебуватиме з робочим візитом в Латвійській Республіці.

У Ризі Стефанчук візьме участь у Саміті голів парламентів Латвії, Литви, Естонії, Сейму Республіки Польща та України. Ця зустріч стане останнім парламентським заходом високого рівня напередодні саміту НАТО, який відбудеться 11 липня у Вільнюсі.

Програма візиту також передбачає зустрічі з новообраним президентом Латвійської Республіки Едгарсом Рінкевичсом, експрезидентом Егілсом Левітсом, а також - переговори зі спікером сейму Латвійської Республіки Едвардсом Смілтенсом і прем'єр-міністром Кріш’янісом Каріньшем.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА