12:45 12.07.2023

На Закарпатті затримано агента ФСБ, який допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк

2 хв читати
На Закарпатті затримано агента ФСБ, який допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк

Правоохоронці затримали на Закарпатті агента ФСБ РФ, який передавав ворогу інформацію про місця дислокації та маршрути пересування військовослужбовців ЗСУ на території Сєвєродонецька.

У повідомленні Офісу генпрокурора в середу зазначено, що наприкінці лютого - на початку березня 2022 року зловмисник перебував у м. Сєвєродонецьку й очікував окупації Луганської області.

"Він був завербований співробітником так званого міністерства державної безпеки "ЛНР". Підозрюваний виконував його злочинні завдання і передавав інформацію про місця дислокації та маршрути пересування військовослужбовців Збройних сил України на території Сєвєродонецька", - ідеться в повідомленні.

За інформацією відомства, також він передавав дані про можливі місця розміщення озброєння. Підозрюваний надавав своєму куратору інформацію про жителів міста, яку використовували "МДБ ЛНР" і ФСБ РФ для розширення агентурної мережі на окупованій території.

"Розвідінформацію ворог, зокрема, використовував для здійснення прицільних повітряних ударів по українських об’єктах, а також для підготовки бойових операцій щодо захоплення м. Сєвєродонецька", - наголошується в повідомленні.

У прокуратурі уточнюють, що після початку активних бойових дій у Сєвєродонецьку підозрюваний виїхав на Закарпаття, де його викрили співробітники СБУ.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора зловмиснику повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування проводило ГСУ СБУ, оперативний супровід - контррозвідка СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА