10:44 14.07.2023

Мінкульт працює над планом заходів із порятунку культурної спадщини на постраждалих від руйнування Каховської ГЕС територіях

1 хв читати
Мінкульт працює над планом заходів із порятунку культурної спадщини на постраждалих від руйнування Каховської ГЕС територіях

Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) формує план заходів із порятунку культурної спадщини на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської гідроелектростанції.

"Відбулось засідання Міжвідомчого координаційного центру зі збереження культурної спадщини та культурних цінностей на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС", - ідеться в повідомленні міністерства.

Зазначається, що члени Координаційного центру мали подати до міністерства свої пропозиції та узгодити зведений варіант плану заходів, після цього Мінкультури скерує відповідний пакет документів для затвердження уряду.

"Крім підготовки плану заходів для порятунку культурної спадщини на територіях, що постраждали внаслідок руйнування Каховської ГЕС, Координаційний центр вже звернувся до міжнародних інституцій щодо надання допомоги у збереженні, документуванні, дослідженні та музеєфікації об’єктів культурної спадщини та культурних цінностей на територіях, що постраждали. Зокрема МКІП тісно співпрацює з ЮНЕСКО у цьому напрямку", - йдеться в повідомленні.

За словами учасників засідання, наразі необхідно обстежити велику територію, це майже 900 км тільки берегової лінії і території, де розташовані козацькі Січі та інші об'єкти, які були до підриву затоплені водами Каховського водосховища.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА