20:42 15.07.2023

Українські суди визнали винними у скоєнні воєнних злочинів понад 50 росіян

2 хв читати
Українські суди визнали винними у скоєнні воєнних злочинів понад 50 росіян

Понад 50 росіян українські суди визнали винними у скоєнні воєнних злочинів, близько понад 200 - слідство завершено і матеріали передано до суду, повідомив український генеральний прокурор Андрій Костін.

"Уже понад 50 росіян, які визнані винними українськими судами (у воєнних злочинах - ІФ-У)", - сказав він в інтерв'ю, яке транслювалося в національному телемарафоні в суботу.

"Хтось може сказати, що це небагато. Коли я спілкуюся з міжнародними партнерами, вони дивуються цьому і кажуть: "Це небачено, що під час війни ви документуєте всі ці злочини. У свою чергу ми відповідаємо: "Так, ми все документуємо з вашою допомогою, але ми ще ці злочини розслідуємо, передаємо справи до судів і отримуємо вироки. Тому що люди не можуть чекати справедливості незрозуміло, скільки", - зазначив генпрокурор.

За словами Костіна, понад 200 росіянам висунуто обвинувачення у воєнних злочинах: "Тобто ми завершили повністю слідство, зібрали достатньо доказів і передали ці матеріали до суду".

Крім того, повідомив генпрокурор, "понад 300 осіб, які встановлені і є підозрюваними, тобто не лише ідентифіковані потенційні злочинці російські, але й є докази, що саме ці люди вчинили той чи інший злочин".

Костін зазначив, що прокурори також працюють із розслідування, збирання доказової бази щодо злочинів агресії та геноциду у зв'язку з розв'язаною РФ війною проти України.

За інформацією Офісу генпрокурора, станом на 15 липня задокументовано понад 95 тис. воєнних злочинів. Загалом 368 особам повідомлено про підозру, до суду скеровано 219 обвинувальних злочинів. Засуджено 53 особи.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА