18:10 18.07.2023

У Всесвітній метеорологічній організації прогнозують 40-градусну спеку в багатьох частинах світу протягом кількох днів

2 хв читати
У Всесвітній метеорологічній організації прогнозують 40-градусну спеку в багатьох частинах світу протягом кількох днів

У Всесвітній метеорологічній організації (ВМО) у вівторок попередили, що температура понад 40 градусів за Цельсієм протримається в багатьох регіонах світу протягом кількох днів.

"Температура в Північній Америці, Азії та в північній Африці, а також у Середземномор'ї буде вищою за 40 градусів за Цельсієм тривалу кількість днів цього тижня", - наводять західні ЗМІ витяги з заяви ВМО.

"І хоча основна увага зосереджена на максимальних денних температурах, нічні температури становлять найбільші ризики для здоров'я людей", - наголошується в ній.

Тим часом у більшості європейських країн жителі у вівторок зіткнулися з аномально спекотною погодою. Італійські служби охорони здоров'я попередили про підвищену небезпеку через погоду в десятках міст країни. Найвища температура в країні - на Сардинії та Сицилії, у низці районів – вище за 45 градусів за Цельсієм.

Італійські ЗМІ зазначають, що у вівторок в Італії зафіксовано найвищий за рік рівень споживання електроенергії, що пов'язано, зокрема, з використанням кондиціонерів.

В Іспанії також встановилася надзвичайно спекотна погода, на північному сході країни та на Майорці готуються до рекордно високої температури повітря цього тижня. Жителів попереджають про ризик лісових пожеж.

У низці європейських країн, зокрема в Греції та Швейцарії, вже вирують природні пожежі, які швидко поширюються саме через суху погоду.

У десяти департаментах Франції у вівторок оголошено помаранчевий рівень небезпеки через спеку. На Корсиці температура піднялася вище 41 градуса за Цельсієм, у більшості комун Східних Піренеїв стовпчик термометра не опускається нижче 40 градусів за Цельсієм.

Жителі деяких американських штатів продовжують боротися зі спекотною погодою, у столиці штату Аризона, Фініксі, у вівторок, як очікується, знову поб'ють температурний рекорд - вище 43,4 градуса за Цельсієм. Понад тиждень у місті фіксують рекордні показники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА