20:47 19.07.2023

USAID працюватиме з Конгресом США, щоб інвестувати $230 млн в український бізнес

2 хв читати
USAID працюватиме з Конгресом США, щоб інвестувати $230 млн в український бізнес

USAID працюватиме з Конгресом США, щоб інвестувати додаткові $230 млн нових ресурсів в український бізнес, зокрема для допомоги підприємствам дотримуватися правил Європейського Союзу та експортувати більше товарів і послуг до Європи, повідомила керівниця Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер.

"USAID працюватиме з Конгресом США, щоб інвестувати $230 млн нових ресурсів в український бізнес. Це охоплюватиме все, від технічної допомоги підприємствам, які хочуть масштабувати й розширити свою діяльність, до технічної допомоги, щоб допомогти їм дотримуватися правил ЄС, щоб вони могли експортувати більше своєї продукції та послуг до Європи і створювати більше робочих місць для більшої кількості українців", - заявила вона на брифінгу в Києві у середу.

Водночас вона наголосила, що бізнес не зможе зростати, якщо його не забезпечити доступним капіталом. Павер зазначила, що багато фінансових установ вважають інвестиції в український бізнес занадто ризикованими.

"Тому ми збираємося розширити використання таких інструментів, як кредити під низький відсоток або гранти для бізнесу, гарантії на випадок першої втрати, які знизять ризик інвестування в Україну. І ми працюватимемо разом, щоб залучити більше інвестицій і більше участі приватного сектору тут, в Україні, що знову ж таки є інвестицією в стійкість сьогоднішнього дня, а також в економіку завтрашнього дня", - повідомила вона.

Як зазначила Павер, це нове зобов'язання - "лише одне з багатьох, які США взяли на себе перед українським народом цього тижня".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗС України відбили 20 атак на авдіївському напрямку

Зеленський обговорив з президентом Гани питання співпраці та участі в Саміті миру

Президент Молдови підтвердила свою участь у Саміті миру - Зеленський

Посол Великої Британії привітав Залужного з призначенням послом: З нетерпінням очікую спільної роботи зі зміцнення партнерства

Ініціатори звільнення Кубракова пояснили це рішення у ВР відновленням Мінрегіонрозвитку

Столиця додатково виплатить понад 146 млн грн киянам - учасникам АТО - КМДА

ВР прийняла за основу законопроєкт про превентивну реструктуризацію

У Нікополі внаслідок обстрілів загинули 2 людини, 8 постраждали - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА