11:50 20.07.2023

Обстріли РФ і негода стали причиною відключень е/е у понад 150 населених пунктах

1 хв читати
Обстріли РФ і негода стали причиною відключень е/е у понад 150 населених пунктах

Станом на ранок четверга через негоду знеструмлювали понад 150 населених пунктів у п'яти областях, через повітряні атаки російських агресорів було знеструмлено споживачів Миколаївської та Одеської областей, повідомило Міністерство енергетики.

Згідно з його повідомленням у телеграм-каналі в четвер, унаслідок грозового шторму та спричинених ним технологічних порушень знеструмлювали 79 населених пунктів у Закарпатській області, 44 - у Львівській, 26 - в Івано-Франківській, 2 - у Чернігівській, один - у Сумській області.

Через завдані вночі 20 липня повітряні атаки було пошкоджено та вимкнуто трансформаторну підстанцію в Миколаївській області - без світла залишилися 263 споживачі. В Одеській області тимчасово знеструмлювали 2,8 тис. абонентів.

Традиційно через терор прифронтових і прикордонних із РФ областей залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях. У Херсоні через підрив греблі залишається без світла та сама кількість споживачів, що й декількома днями раніше - 12,7 тис.

Загалом Міненерго наголошує на відсутності дефіциту в енергосистемі та достатності виробленого українськими електростанціями ресурсу для покриття споживання.

Щодо ситуації на Запорізькій АЕС, то декілька днів Міненерго говорить про незмінність рівня води в її ставку-охолоджувачі - 16,4 м, яких достатньо для забезпечення потреб станції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА